Belangrijkste Android App Development Trends van 2021

Jan 23, 2023 | Uncategorized

Android is het meest populaire OS over de hele wereld. Volgens Statista had Google PlayStore in maart 2020 2,87 miljoen apps beschikbaar om te downloaden. Android heeft bijna 85 procent van het marktaandeel. Men kan verschillende soorten apps vinden op Google Play Store, allemaal dankzij Android mobiele app ontwikkeling. Van een app voor het boeken van vliegtickets tot krachtige games, alles is te vinden voor het Android platform.

Een van de belangrijkste redenen waarom Android mobiele app ontwikkeling een hit is geworden bij bedrijven en mensen, is het feit dat Android apps zeer handig en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Op weg naar het jaar 2021, zijn er veel Android mobiele app ontwikkeling trends op komst. Als u eigenaar bent van een bedrijf of een merk en van plan bent om Android ontwikkelaars in te huren, is het essentieel voor u om eerst deze trends te begrijpen. Het implementeren van deze trends in Android mobiele app ontwikkeling is van vitaal belang om uw app het succes en de erkenning te geven waar het naar op zoek is in de markt.

Hier zijn de meest populaire Android mobiele app ontwikkeling trends om naar uit te kijken in 2021.

1) Android instant apps

Android instant apps stellen gebruikers in staat om toegang te krijgen tot functies van de apps zonder deze te hoeven downloaden en installeren op hun Android smartphones. Android instant apps ontwikkeld door toonaangevende Android mobiele app ontwikkeling bedrijven zijn snel, hebben een relatief klein formaat, en nemen geen enorm telefoongeheugen in beslag zoals reguliere apps doen. Ook zijn Android instant apps gemakkelijk te ontwikkelen voor Android mobiele app ontwikkeling bedrijven. Dit maakt ze een kosteneffectieve optie voor bedrijven.

2) Internet of Things (IoT)

Internet of Things (IoT) verwijst naar de onderlinge verbindingen tussen verschillende slimme gadgets en apparaten via het internet. Het inschakelen van de verlichting, het openen en sluiten van deuren, het bedienen van de koffiemachine – Android IoT-apps hebben de kracht om alle slimme apparaten te bedienen. IoT apps gemaakt door Android mobiele app ontwikkeling bedrijven hebben het mogelijk gemaakt voor gebruikers om slimme gadgets gemakkelijk te besturen en te bedienen. Verwacht wordt dat er in 2025 bijna 75 miljard slimme apparaten op het IoT-netwerk zullen zijn aangesloten. Als u naar dit aantal kijkt, is het zinvol om Android-ontwikkelaars in te huren.

3) 5G-technologie

Het jaar 2021 zal naar verwachting ook de weg vrijmaken voor 5G-technologie. 4G zal tot het verleden gaan behoren. In vergelijking met 4G zal 5G-technologie extreem snel zijn met de kracht om duizenden unieke apparaten onmiddellijk te verbinden zonder enige netwerkproblemen. Het zal ook lagere latency en verhoogde netwerkcapaciteit bieden. Daarom is het essentieel om Android-ontwikkelaars in te huren voor het maken van een robuuste app met 5G in het achterhoofd.

4) E-commerce

Met de groeiende populariteit van Android smartphones, houden klanten ervan om online aankopen te doen in plaats van fysieke winkels te bezoeken. Gezien de huidige situatie van de COVID-19 pandemie en zelfs op weg naar 2021, zou sociale afstand en verminderd menselijk contact het nieuwe normaal zijn. Dit in overweging nemend, is het zinvol voor bedrijven om Android ontwikkelaars in te huren om e-commerce Android apps te bouwen met functies zoals push meldingen, probeer-voordat-je-koopt, meerdere betalingsopties, en nog veel meer.

5) Cloud-gebaseerde Android apps

Cloud-gebaseerde Android apps werken direct op de Cloud. Omdat opslag in de Cloud gebeurt, vermindert het de druk op het ingebouwde telefoongeheugen. Smartphone crashen minder tijdens het werken met Cloud-gebaseerde Android apps. Cloud-gebaseerde Android mobiele app ontwikkeling biedt meerdere voordelen voor klanten, bedrijven en ontwikkelaars. Sommige van deze voordelen zijn lagere ontwikkelingskosten, robuuste beveiliging, snelle ontwikkeling en implementatie, en toegang op elk moment en op elke plaats.

Neem contact op